Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick jag för mig att göra en parafras på "En valsmelodi", där jag tar hjälp av Lillebror Söderlunds tolkning för att få "det hele" att stämma. Söderlund sjunger här: https://www.youtube.com/watch?v=-NRtMGiHQX0


En valsmelodi (parafras i coronatider)

Dagen är väckt men folket förskräckt,

tysta går gamla och unga,

rädda som fan, nere på sta’n,

flyr de varendaste klunga.

 

Alla tycks rädas allt vetenskaps brus

ty ett främmande väsen går runt deras hus.

Allena i kvällen den sena,

de slåss mot en hotande nöd,

för de är ganska små och rätt klena,

när det handlar om liv eller död.

 

De har sålt sina själar till makt eller klöver

och drömmer om tider när detta över

då de är ganska små och rätt klena,

när det handlar om liv eller död.

 

Väsendet styr, makterna skyr

allt det som folket bör veta, 

svarar jaha, yxskaft - god da’,

så folket får fortsätta leta.

 

Skänk dem nu bara ett rimord på vet

när de redan har använt förtret och dekret.

Så ensamt i kvällen den sena,

de slåss mot en hotande nöd,

för de är ganska små och rätt klena,

när det handlar om liv eller död.

-

Epilog

Jag har ingenting alls här i världen att vinna,

och snart i min grop skola maskarna finna

att jag är ganska mager om ben’a,

tillika om armar och hals.




Bunden vers av Marlboroman/Hg VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-20 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP