Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så ledigt döden dansade

Så ledigt döden dansade
den tog så fina steg
Den runt omkring dig svansade
Den bockade, du neg

Du dansade på, om än i dödens takt
I valsens ystra svängar, mot livets sista akt

Så ledigt döden förde sig
så vacker fanns den där
och varje gång den rörde dig
så blev du nästan kär

Du dansade på, om än i dödens takt
I valsens ystra svängar, mot livets sista akt

Så ledigt döden talade
den kunde sina ord
och döden, den betalade
när ni lämnade ert bord

Du följde med om än i dödens makt
I nattens sköna lyster, mot livets sista akt




Bunden vers (Annat versmått) av Marlboroman/Hg VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-01 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP