Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När saga blir verklighet

Spagetti.
Denna klassiska anrättning som kan göras på så många sätt.
Nu stod jag med mannen i köket och tillagade en efterlängtad spaghetti carbonara. Spagettin kokade och som alltid så undrade vi: ”När är den klar?”

”Jag har läst på Nätet om ett nytt sätt att pröva om spagettin är klar”, sa mannen. ”Man tar en spagetti och slänger den på skåpsdörren. Om den är klar så fastnar den, annars ramlar den ner.”

Sagt och gjort, en spagetti fiskades upp och kastades på skåpsdörren. Den gled ner, inte klar alltså. Nöjda tittade vi på varandra. Det verkade stämma. Vi väntade en stund till, och tog upp en ny och slängde på skåpsdörren. Den klibbade fast.
Triumferande tittade vi på varandra.
Det funkade.

Min flicka, 11 år, kom in i köket och undrade vad vi höll på med.
”Jo förstår du, vi kollar om spagettin är klar. Om den är klar så fastnar den på skåpet, annars ramlar den ner.”
Hon tittade på oss och fnös: ”Fy vilken kletig metod” och gick ut från köket.

Mannen och jag tittade på varandra och gapade dumt.
Vad hade vi egentligen sysslat med?
Kasta spagetti på skåp?

Skamset pillade vi loss pastan från luckan.
Ibland blir sagan verklighet.
Denna gång var det ”Kejsarens nya kläder”.




Fri vers av leelee
Läst 301 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-28 02:26



Bookmark and Share


  AjBi
Hahhahah... uuuuunderbart!!!! Omvänd ordning vad gäller barn-vuxnas reaktioner. Klockrent! *tummen upp* :-) Den här blev jag glad över!
2010-01-09

  Epione VIP
Så där gör vi jämt..:))
kladdiga skåpsdörrar lir det.
behåll leken..
2010-01-02

  ~Leonardo~
Ja barn har ju den föreställningen att så gör ju inte vuxna. hade din flicka fått kasta spagettin på skåpet hade hon säkert haft väldigt roligt åt det hela. fin reflektion om barns kontra de vuxnas värld.
"att vara barn ibland är att vara riktigt vuxen" sägs det.
2009-12-28

  erkki
Men - Hade ni inte roligt? Ibland är barn inte tillräckligt barnsliga!
Har fler så här roliga saker för er? Berätta!
2009-12-28

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Det där knepet har jag också hört om, för länge sen... fast jag har aldrig varit så barnslig att jag provat... men heder åt dig och din man som vågade! Skäms inte allt för mycket, jag skulle också vilja våga - tror jag ska göra det nästa gång jag kokar spaghetti :-)
2009-12-28

    ej medlem längre
Levande skildrat. Ombytta vuxen-barn-roller. Härlig humor. Ler åt de inre bilder din text framkallar.
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

leelee