Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..endast estetik. en snapshot bild i svartvitt av en döende skugga, en vilja till liv, ett patetiskt hem. förlåt mig älskling(du är en dagdröm från, jag tror det var -98)


Låt stå 0.1

En vackert skuggad ljudslinga i bakgrunden,
en utbytt bastakt mot mänsklig igenkänning.

Hud utan färg, utsträckta armar mot ingenting,
dina revben fångar vackert, eteriskt skuggorna

från tusentals designade kilowatt , det enda du har råd med.

Ett skrik utan högre register, dina lungor flämtar inte ens,
när de tömt allt ur ditt kött, ur dina flämtande, snubblande dagdrömmar.


Ta mig någonstans, förtälj mig om en skönhet som inte förtär,
håll upp dörren till något som dödar eller älskar, salta fåror
från ingensmanland, håll upp din själ till skalpellen.

Skär ut mitt dödsdatum ur en av expertis fördömd kropp,
håll upp mina lögner, mitt svek, mitt hat mot ditt vackra leende
förlåt

Förlåt mig igen.




Fri vers av David Calvert
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-29 05:27



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
endast estetik skriver du i ingressen, jag är övertygad om att det endast är just det vackra, det upplevt sköna, som äger sanning, jag har funderat mycket över det genom åren, jag ser ett imaginärt, själsligt pussel framför mig, när jag söker och under stundom finner de där liksom utsågade bitarna i tillvaron som passar in inom ramen för detta inre pussel, först då upplever jag skönhet, ja bara det vackra kan vara sant

din text är just en sådan lövsågad bit, som passar in
tack
2009-12-29
  > Nästa text
< Föregående

David Calvert
David Calvert