Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigets stad

Med biljetten i handen

flyr jag dödens stad.

Här finns så mycket att minnas.

Så mycket att glömma.

Jag fördes hit med en vind

som tappade sina krafter och lämnade mig här.

Gatorna står tomma

men ljudet från fotstegen hörs fortfarande.

Regnet piskar hårt mot fönster

som för länge sedan stängdes.

Tystnaden skrämmer,

men minsta tecken på ljud är ännu mera skrämmande.

Dimman ligger tät

och håller den krypande kylan kvar.

Gruset är blandat med hylsor från vapen

som släckte liv.

En grupp soldater tog allt vi hade,

utan att visa minsta lilla barmhärtighet.

Liljorna som blommade vackert

är nu sorligt vissna och förstörda.

En stad i ruiner är beviset

på människors oförståeliga ondska.




Fri vers av Annelie E.B
Läst 399 gånger
Publicerad 2009-12-30 00:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annelie E.B
Annelie E.B