Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vår gamla röda Lada Samara

Vi åkte längs de där landsvägarna
så många gånger
på väg till skidtävlingarna
i vår gamla röda Lada Samara
Den enda på vägarna
jag någonsin sett
Vi passerade Horred, Kinna stadshotell
Björketorp
dit prästen i vår församling flyttat
för pappa sa
att de var ännu galnare där
så det passade visst honom

Vi for genom granskogarna
i Viskadalen
såg knappast en bil
så tidigt på morgonen
Ingen annan var på väg
till skidtävlingarna
en lördag morgon
när vi passerade Sjuhärads snögräns

Jag drömde om
Torgny Mogren och Christer Majbäck
där i baksätet
i vår gamla röda Lada Samara
Jag fick aldrig se dem
i verkligheten
Men jag fick träffa Tomas Wassberg
i en mögelskadad idrottshall i Ullared
och såg Vladimir Smirnoff
skata förbi i Ulricehamns skidspår
på en SM-tävling
en av de sista vintrarna
med snö
i Sveriges södra delar

Vi brukade svänga av
med vår gamla röda Lada Samara
någonstans
i obygderna
för dagens tävling
Med samma förhoppning
om att denna gång skulle det gå
och skidorna skulle vara perfekt vallade
Och det pratades om glid och fäste
med samma frenesi
som det pratades om höstens hummerfiske
där hemma

Men skidpjäxorna skavde om fötterna
där ute i skidspåren
och benen värkte
när jag saxade uppför backarna
Nedförsbackarna var alltför branta
kurvorna för skarpa
och det spelade ingen roll
hur mycket jag än
stakade på upploppet
för platsen
var någonstans långt ner i resultatlistan

Fast det spelade ingen roll
på väg hem genom granskogarna
där jag satt i baksätet
i vår gamla röda Lada Samara
och åt pappas ostmackor

Det var som en dröm
de där helgerna
på väg till och från skidtävlingarna
och helgens förlust
Borta från skolan
och det verkliga livet
i vår gamla röda Lada Samara
genom Viskadalen

Jag har sällan varit lyckligare




Fri vers av Tania Bengtsson
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-31 00:11



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Du kan verkligen skriva vackra bilder av dina barndomsminnen,!
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Tania Bengtsson