Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt publicerad i Kungsbacka kommuns miljökalender för 2011, oktober månad.


En tid i Kungsbackafjorden

Det finns en tid i Kungsbackafjorden
en tidsålder undan verkligheten

En tid längst fram i fören på åla-ekan
klädd i blåställ och orange galon

En tid av tidiga dragningar mellan öarna
Med lukten av gasfläck i det djupa vattnet
mellan Karsholmen och Brokö

Det finns en tid av ljudet från den surrande Mercury-motorn
i det tidiga morgondiset
och doften av kaffe
stigande mellan skären

En tid av salta ostmackor innanför jackan
undan trutarna

En långsam tid av försiktiga vågor
som gungar till sömn
under hemfärden

En tidsålder som inte går
att skrubba bort ens med rotborste

En tid i Kungsbackafjorden




Fri vers av Tania Bengtsson
Läst 444 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-25 13:51



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
minns turerna i morfars båt ut på fjorden - och någon gång längre ut, men aldrig så långt som till de fjärran fyrtornen utanför Onsalalandets västkust. Ja, du ger mig en känsla för hur det varit - och hur det kan vara också idag. Tack för det!
2010-12-25

  Ingela Svenson VIP
Men så helt underbar, ja hör klucket mot bordläggingen och känner sömnen i ögonlocken, läsaren är men på denna resa också!
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Tania Bengtsson