Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten är till en tavla av Kajsa Samuelsson. Vi samarbetar i ett projekt i Halmstad mellan konstnärer och poeter och har just nu utställning på café Strandgatan 20 i Halmstad.


Sprickorna i muren inom mig

Jag har vandrat den här vägen så många gånger förut
trampat över leråkrarna
fallit över stengärdsgårdar
Haft känslan av
att detta är ännu ett av mina otaliga varv
genom snårskogen

Jag har gått de slingrande stigarna ner mot havet
känt barken mot huden
drömt bort mig
dolt mig mellan träden
Runnit långsamt ner mot havet

Det är här jag hör hemma
långt ifrån människorna
långt ifrån husen

Jag har känt lukten från reningsverket
den ruttna tången från strandkanten
Känt illamåendet
som ett slag rakt i solarplexus
Men jag har inte vänt tillbaka

Jag har stått vid skogsranden
känt närheten till saltvattnet
Snart närmar sig iskalla höststormar mitt ansikte

Jag har stått här så många gånger
tittat på årstiderna
långt från människorna
låtit tiden långsamt passera
En och annan havsfågel visa upp sig

Det är en stund kvar till skymningen
men redan ser jag skuggorna
falla från höga tallar
över mig

Jag har så länge varit på väg undan människorna

Jag lägger mig här och väntar
låter vätan tränga in genom kläderna
skuggorna leta sig in också under enbuskarna
Årsringarna gå ännu ett varv

Kanske blir jag redo då
att gå tillbaka till människorna




Fri vers av Tania Bengtsson
Läst 465 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-31 12:29



Bookmark and Share


  Jaseph
En stark och beslutsam text
som målar landskapet och livet
2010-10-31

  Ingela Svenson VIP
foto ska det förstås stå!
2010-10-31

  Ingela Svenson VIP
Denna är mycket bra Tania, nog det bästa jag har läst av dig! Mycket stark känsla, men det vore ännu bättre om du tog ett oto på tavlan den hör till och la ut här! Ska gå och se utställningen också!
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Tania Bengtsson