Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett Sverige för alla

Det här är Sverige
det här är fristaden
Det här är landet
som vi byggt upp
Eskil, Laszlo och Muhamed
och vi bär det på våra händer

Det här är Sverige
och det här är landet för oss alla
Här får inga mörkermän styra
för här styr
Sayeh, Lillmor och Merima
och vi bär landet på våra händer

Här får vi säga vad vi vill
vi tro på vad vi vill
vi får klä oss hur vi vill
och vi får vara de vi är
För det är just det som är Sverige

Här bygger vi landet tillsammans
vi bygger vår gemensamma välfärd
vi skapar vår gemensamma framtid
inte bara för oss
utan också för de som kommer efter

Här tar vi hand om de äldre, de sjuka
och skolan är en plats för alla
Här arbetar
Ida, Tania och Lumturije
och vi bär Sverige på våra händer

Det här är Sverige
och här är fortfarande alla lika mycket värda
Här behövs vi alla fortfarande
och här har vi inte glömt
vad som händer
när vi börjar skuldbelägga varandra
Daniel, Maria och Patricio
och vi bär dessa minnen på våra händer

Låt Sverige vara Sverige
ett land där mörkermännen inte får styra

Rösta mot främlingsfientlighet och rasism på söndag
Håll Sverigedemokraterna utanför parlamenten!




Fri vers av Tania Bengtsson
Läst 523 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-12 22:47



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Det gick ju tyvärr käpprätt åt skogen, men vi får inte ge upp! Mycket bra skrivet! Applåder!
2010-10-01

  Johan Bergstjärna VIP
Väldigt bra talat... men tyvärr har vi nu SD i riksdagen...
2010-09-27

  tom boreland
anticimex har inte gjort sitt jobb
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Tania Bengtsson