Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens högsta pris

Som en papegoja
du upprepar varje ord

din vän lagt i munnen
kan du tänka själv månntro´

eller är du rädd för tyrannen
som där inne bor

eller är det kanske grannen
du vill ge lugn och ro

eller är det blott den siste
du såg och talade med

du tappar helt ditt jag
att härma andra blir till sed

Du har en inre känsla
av att aldrig så bli sedd

och tycker ofta att du
av andra blir vilseledd

Men tänk det finns förklaring
på denna konsts magi

att därför och just därför
är svaret till att bli fri

Att kunna tänka själv
och handla rätt och slätt

Från egen kunskap fly
är ett förbannat sätt

Vördigt prisa sin person
är varje männskas plikt

och nu har alltihop
blivit sanningens högsta pris

ej lögn och förbannad dikt




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-31 11:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl rytet i vacker form! Individens rätt till sig själv, såväl själ som kropp...lite så uppfattar jag budskapet.
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna