Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är ett förhållande värt .. Tänkvärt?


Livets kommunist


En framåt tjej att krypa ner hos i natten
Att konkurrera med och som tål den kampen

Men hemma sitter i tryggt förvar
En helylletjej med egen karl

Som gärna föder barn och saftar och syltar
Och som möter upp med middagen och skyltar

För sina vänner sin fina position
Att hon är god som minst för en miljon

Allt snack om frihet och jämställdhet
Har försvunnit , nu är det dollarn som är fet

Och sparande nu till tidig pension
Med ett liv mot en mycket god position

Att man fyndigt lurat och systematiskt tryckt ner
På vägen till detta liv ingen ser

Eller bryr sig om, det är jag det är du
som tittar på , som publik sitter sju

Gånger sjuttiosju svåra förlåtelse jobb
Och sakta det går för en överkörd opp

Att livet har inte ändrats en tum
Endast inre jobb kan få en kommunist lugn




Fri vers (Fri form) av Tellus Fortuna
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-25 10:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna