Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsklockan

 

Ännu ett år har passerat förbi

Likt en mardröm som vara

är nu blott förbi

Vinter, vår, sommar och höst

Där smärtan var svart i mitt bröst

 

Jag stänger nu ännu en dörr

och öppnar en ny

dörren till glädjen

den ställer jag på glänt

Vaknar ur en dvala

skall som svalan flyga fritt

 

Så slå du nyårsklocka

slå så högt

Begrav det gamla

låt det vara dött

 

För i min mun har salta dagar varat

och nu skall här smakas på sött

Slå du nyårsklocka

slå så högt

 

Vet med dig när raketer i skyn

faller som ett tusendes stjärnfall

Att jag andas ut

av lättnad   




Fri vers av Andrum
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-01 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andrum
Andrum