Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skafferi

 

i huset
det timrade huset

andas vindar
vindar rullar sina armar runt varje stock

minns skogen
skogens
andning

hur de vävde luftvävar
vindvävar

slöjor runt med träden

vävstolen sjunger trådar löper
färger framstiger

 vinden
vindarna ler samman

allt är ett

taket är mossa
är gräs
vinden rör vid
ängen andas
getters bjällror klingar
de tu svävar vind i kärleksfamn
solstrålar väver i stegen

moln seglar vida
dun faller
om

i huset
det timrade
där finns ett skafferi
där vilar förnödenheter
husets behov

livets behov

en vacker dörr finns till
en nyckel likaså

vackernyckel
av metall
elden brinner
bälgen andas
smeden
smider
klanger stiger
mönster lindas i smyckesring

hennes kjolar sveper
 golvtiljor andas
 furu

nyckel
sjunger runt midja
hon känner honom nära
låser upp
dukar bordet
till fest

dofter ringlar
stiger

sticka rispar plån
ljus bjuder
värmes
ögonsyn

han stiger över tröskel
doftar skog doftar marker
stampar fötter rena
i granrisbädd
hennes ögon
smeker hans
vara
hon bjuder honom värme
till ljus

de sitter vid vackerdukat bord
stilla strör de ljus in i maten
deras hjärta omfamnar
livets behov
stjärnjungfrur lyfter slöja
månmoder
omfamnar
huset
det timrade
i silversmyckad närvaro
till frids
ro




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-01 23:32



Bookmark and Share


  firefire
åh så vackert!
2010-01-02

  L Patrik W Johansson VIP
gammal sak, återanvänd till dig
som synes knyter jag ihop ett år här snart och jag behövde nog det att läsa ikapp dig

***
tidlös poesi
med ordförråd som från ett
Gudars Skafferi

LPWJ 07/01/09

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser