Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinyl




går runt, skivan spelas
det är samma som innan, som igår,
fast baklänges

smyger meddelanden ut,
jag når, år
som gått och kommit åter,

igen



vadan denna halvsanna historia, i sin verkliga handling,
är det inte då en riktig sanning,

fast jag ljög?

var inte handkraften i sig tankens sanna verktyg?


jag vet att jag tvingades av mig själv,
något hemvävt, förvärv

spökade runt, maktfullkomlig, i sin linda,
barnet, sanningen



så jag lyssnar när det sjunger, när klockorna ringer, för gamla tider är blott nya tider,
och nya tider blir som de gamla, fast de behandlas som en ny sort



jag kan gå och gå, till döden går
vid min sida

leva med minnen från igår, glömma,
komma ihåg att förstå,

biverkningar som överljuder, som är osanningar, ändå
blir de sanningar,
när jag handlar



tittar försiktigt, på vintern,
kroppen minns, som igår

men går,
sjunger,

i nya spår










Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-02 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP