Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvarnens sångbärare

 

i norr

 

på en kulle står kvarnen

 

röda fönsterbågar

isstjärnsfönster blickar tomma

 

var är mina vingar mina sångbärare

 

 

stigen ringlar

upp

för

 

 

istappar hänger friljus

 

kvarnhuvudet bär kristallkrona

vind sveper mjuk kristallklanger lyfter

 

han hör

 

 

kvarnens kjolar är pudrade vita

rimfrostögon

klarljus

måne

sol

stjärndans

möter

öga

 

vackerträd höljer

lägger pärlmantlar om

 

 

mjuka flingor

bäddar in

 

 

i norr på en kulle står kvarnen

röda fönsterbågar

 

var är mina vingar mina sångbärare

 

 

andas stilla

i ditt inre är de

 

kvarn andas stilla

hör sånger

 

 

vind sveper mjuk kristallklanger lyfter

 

kvarnens kjolar är

pudrade

vita

 

bruden förs till hans hand

 

han lyfter slöja varsamt

kysser hennes

vakna

blick




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-02 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser