Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skymningsbrev

 

Jag skulle kunna säga; jag vill skriva till dig från fridsstilla

 

jag vet att vilja är

djupare än vill

 

min vilja är att skriva till dig från fridsstilla

i den vackraste av gårdar

ur mitt hjärtas sång

 

vilken icke är min

vilken är allhjärtats sång

 

lyfter blicken 

lämnar aldrig orden

 

ser moln andas turkos

en turkos mun

turkosläppar

 

 

ler skirguld

vingar flyger ur

 

bär mina ord till dig

 

jag vet att du inte finns

älskade vet att du finns

 

 

tillåt

ditt leende öga omfamna mig

 

oss

snö faller stilla

stilla

 

doft av kanel av nejlika andas

mandarinklyftor ligger solring

 

 

himlen brinner koppar

skymnings klareld färgar stilla

 

träd skriver caligrafi

in i mitt hjärta

bäddat i allhjärtas famn

 

 

kopparring läggas runt min frysande kropp

 

jag sömmar en vacker väv utan nål utan tråd

 

hon sitter i himmelstron jag ser väven sys

av himlars guld

av himlars silver

i dröm

i är

 

spåren av det vilket icke är suddas mjukt ut

bäddas om

 

vagga

vagga rotfång

 

skriver till dig från den vackraste av gårdar

ur mitt hjärtas sång

 

vilken icke är min

vilken är allhjärtats sång

 

 

jag vet att du inte finns

älskade finns

 

min vilja är att du är här

håller mina händer ömt då stormarna rister

då mitt hjärta brister

då mina ögon gråter blod

 

omfamna mig

 

med dina ögon med allt det du är

räds mig icke

 

 

älskade för dig  

i våra stunder

 

lyftes mitt hjärtas ur allhjärtats vida famn

där omsluter våra ögon

oss

 

räds mig icke

 

jag vet att du inte finns väntar dig

vet att du finns

 

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-02 15:07



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Denna poesi åker man bara med i med öppna dörrar till inre rum.
Du skriver så fjäderlikt. Mycket fint.
2010-01-02

  firefire
Vackra färger,guld och turkos,härliga dofter och njutningsfyllda rader,spännande motsägelsefullt-finnsej/finns och det trevliga ordet och tanken på ett allhjärta! Ja det blir många härliga spännande upplevelser när man läser och följer med in i dina texters resor!
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser