Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten fadäs om människor


Filtreras

När jag pratar med människor
(ja, aldeles vanliga med familj
jobb och ett hus med för höga
avbetalningar på) förvånas jag
ofta av hur lite de verkar känna.

Visst, de uttrycker oro och rädslor
men när jag försöker prata om
passion eller brinnande längtan
får de liksom något underligt i
blicken, ungefär som om de
stänger av lyssnarapparaten.

Kanske är det så att de hade
så starka känslor när de var
unga, att de tvingades sätta
filter på dem. Så att smärtan
inte skulle vara så stor eller
längtan så djup.

Så lever de sina liv i
skyddad tillvaro utan de
toppar och dalar som jag
genomlider eller njuter så
av. Grått, tryggt och säkert
Vet precis allt som skall
hända. Lördagkväll:
TV-soffan med grogg å sen
fyra juck i tanten , över på
andra sidan - snaaaark

Men hallå??? Livet då?
Passionen, var i helvete
håller elden hus?
Var finns spänningen,
nyfikenheten och
livsglädjen?

Så när jag försöker väcka,
skrika ropa ut min lycka
eller sorg, tittar de bara
överlägset och säger...

Men va fan, sådär kan
man ju inte hålla på
Du är ju jobbig ju

Mmm just det
Jag lever - brinner
Vägrar att slockna
Vägrar att bli grå
Vägrar att filtreras
Jag bara är

Jag är jobbig
Alltså lever jag




Övriga genrer av Roger VIP
Läst 512 gånger
Publicerad 2004-06-24 02:10



Bookmark and Share


  carro
Du har verkligen lyckats beskriva samhället, såsom det tycks vara ibland. Ytligt och avsomnat. Tack!
2004-06-24

    Idun 1
Jag tror att de tappat något på sin väg genom livet. De har glömt hur äkta kärlek och stark passion känns. Ålder har ingen betydelse när det gäller kärlek. Låt kärlekslågan brinna för evigt inte bara till den älskade utan till livet, naturen och djuren.
2004-06-24

  reback
Över på högerkanten...dribbla förbi motståndaren(som inte har någon lyssnarapparat), tackla, bli tacklad, upp igen, passa knastoken som är i läge, byt position, invänta knastoken, mitt framför mål stänker du in en riktigt jobbig nätkryssare. 3-0 till Roge
2004-06-24

  _Mian_
...verktyg, istället för att kedja oss själv vid bitterhtens bojor. ...så fortsätt att brinna och vara "jobbig" :-)
2004-06-24

  _Mian_
ler glatt i natten och arkiverar den klokheten i minnesarkivet. :-) En svart dikt, mycket bra skriven, om "mumifierade liv". Smärtan är en del av livet och det som för oss framåt och ger oss ett bredare spektra av livets färger, OM vi kan se den som ett..
2004-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP