Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett samarbete med en fantastisk f.d. poet här: Oum


Månskuggor

över mansåldrar och gammal barrskog
svängde en ibland-måne som en pendel
ömsom mörker, ömsom ljus mellan molnen

 
stigen uppenbarade sig, ett silverband
ringlade mellan stenar, buskage och älvdans
dold av granar hördes avlägsna råbocks-skall
 
kanske var det slutet av en vår, eller början
av en sommar, men det kunde lika gärna ha varit
en svalt mognad augusti, träden avslöjade inget
 
bara den lilla sjön, en spegel mellan stammarna
dofter burna av kvällsbris, en levande tavla i sig
så stod du där, som om du fått en egen stråle av månen
 
hänförd, tänkte jag, för lite med ett famntag
omtumlad, tänkte jag, för mycket med en kyss
allt ville jag, men blev ändå stående stilla, i väntan
 
som i en smygjakt började vi närma oss varandra
korta blickar och händernas försiktiga smekande lek
sen föll vi, ja vi föll i det daggvåta gräset, förenade



Fri vers (Fri form) av Roger VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-08 10:04



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
En riktigt fin och intagande novell.
Den blev mycket bra.
2021-12-09

  Nanna X
Åh vilken hänförande skogs-dramatik!
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP