Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömndrucket

 

 

ställ dig i gryningens händer

 

se ljuset vakna

 

se dagens ögonlock

mjukt

öppnas

 

 

sömndrucket leende

i gräset glittrar

glimrar

droppar 

 

mjuka slöjor svävar

 

 

skira solfingrar kammar hennes hår

ängens hår

 

ställ dig invid blomknoppen

se den öppnas

 

 

möt det nyfödda barnets blick

 

 

vad upplever du

 

du upplever

allts upplevande

 

ett slags pirrande sprudlande

samtidigt

 

stillhet

rofylld stillhet

salighet

 

 

stig varsamt in i ett rum där barn sover

en människa sover

detta är rofylld stillhet

 

det nakna livet är där

tystklangen

 

upplev upplevelsen i skapandet

rofylld stillhet

 

rosfylld stillhet

 

taktil

upplevelseberöring;

kärlek

 

i kärlek sker skapandet

sker

 

andehämtningen




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-02 23:18



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Meditativt lugn. Mycket vackert
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser