Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vy från annandagen

 

 

av tårar helas de brustna pärlorna

 

droppar är vackra

i skugga är de

 

väntan

 

eller mer

 

form

 

 

en solstråle finner droppe

formen löses upp

upplöses

 

då hjärtat brister

då ögat brister

in i varandra

 

droppar gnistrar

kärleksdans

 

en stjärna synes

 

en stjärna

en sol

 

varför inte en måne

moder måne

kvinnohav

 

kvinna tindrar

glittrar

gnistrar då

solstråle möter

 

var det solstrålen vilken fann eller

var det månpärlan droppen vilken visade sitt väsen

 

hon tillät honom att möta

hon tillät hans hand att omsluta hennes;

Hon gav honom sitt gyllene hjärtband.

 

i skogen hugger han träd

 

avväger

känner

lyssnar vind

 

trädet har länge varit i vinden

 

han avväger

ropar; timber

timmer

 

trädstam faller till marken

marken vibrerar

 

där

vid kronan virvlar dansar

tusende solögons

stjärnögons

ljusstoff

 

han tillåts att taga trädet ur vind in i jord

in i jordviljas jordmening

 

han mäter

beräknar

avväger

 

ber jorden om råd

om tillgift

 

han tillåts bygga

 

väggar reses, stommen reses, taket lägges

 

genom rökhål följer han stjärnord

han tillåts stiga in

han tillåts

värna om

 

hon omfamnar osjälviskt mannens steg

genom självhävdelse

av hävd är hon i

sitt själv

 

jag är i kärlek

det tänker i kärlek

hon känner i kärlek

hans vilja är i kärlek

 

i kala länder steg en stjärna

 

ett barn föddes i grottas kalla väggar

grotta fylldes av värme

 

av själv

 

änglar steg in

herdar steg in

de vise steg in

 

gav barnet namnet människa

sade;

bliv människa i andens ljus

i själens rörelse

i tankens stjärnkrets

i alla kroppars kropp

jag är icke jag

jag är du

du är jag

 

detta är

i alla jags jag

 

i denna kristallklara natt

skall kristallsånger höras

förtälja färgernas

 

själens sanna vandring

 

orden är

givna

allt liv är

givna

 

alla väsen är

 givna

givna distinkta former

en del mjuka en del hårda

 

det svåra är att icke fastna i formen

orden är liv

 

skapelseliv

 

väggar krackelerar

du skriver

rosenblad

rosenord

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 387 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-03 16:31



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket mycket vackert. Förstummad.
2010-01-03

    ej medlem längre
Så otroligt vackert man nästan får en tår i ögonvrån...
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser