Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur det känns för det mesta.


Under isen

Som om sommaren var här,

jag betedde mig som om sommaren var här

fast vintern just bitit tag i våra brustna men lagade hjärtan.



och de kallar mig intelligent.

Intelligent är den som inte tar ut glädjen i förskott

och som inte faller hela vägen ner till botten när det blåser på ytan

utan bara tar ett djupt andetag

och stannar precis under vattenytan för ett ögonblick.



Det känns som om vintern är ovanligt mörk i år och kall.

Kanske är det just vintern?

Eller så har jag gått och fått hjärnrubbningar igen.

För det är så det känns när man är jag och lever de liv jag levde förr.



Jag sjönk för snabbt den här gången,

precis som alla andra gånger.och jag kommer inte upp.

Vintern är här, isen ligger som ett tjockt täcke över mig,

alla vet att det är ont om syre i vatten.

Kanske dör jag snart?



Om jag bara kan suga i mig luftbubblorna precis under isen kanske jag kan överleva tills våren kommer.

Kanske kommer aldrig våren?

Så vitt jag vet sa de senast igår att det blir en låång vinter.

Kan jag överleva?

Jag har ju gjort det så många gånger förut.

Jag måste överleva för er.

Jag ska leva. överleva, som jag alltid gjort,

men det blir inte mycket till liv här under isen. bara så ni vet




Fri vers av KilledByFishes
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-06 01:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KilledByFishes
KilledByFishes