Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt tillägnad min morfar som gick bort den 5/12-2012.


En sjöman lättar ankar.

En sjöman lättar ankar
släpps fri från alla tankar
Han ska ut på havet blått
lämnar inte ett öga torrt
Men han är fri,
utanpå, inuti.

en sjöman lättar ankar
kastar loss, lämnar oss
seglar ut på havet blått,
han har levat han har mått

Hela världen har han sett
så mycket kärlek har han gett

Flera barn har han fått
i var och en av dem ett frö han sått
ett frö av sig själv som finns för alltid kvar
vandrar generation efter generation
En del av honom som vi alltid har

En saknad så stor väcks i våra bröst
men vi vet att han levat, det är alltid en tröst
Om vi lyssnar noga bortåt havet, kan vi höra hans röst

En sann sjöman i kropp och själ. Men för oss mer känd som pappa, morfar, farfar och bror
Du Kaj Nielsen, i alla våra hjärtan bor

Det här är mitt farväl till dig
du som alltid älskat mig.
Aldrig, ALDRIG att jag glömmer dig.

Jag älskar dig morfar, vila i frid.
Hejdå och farväl
Din för alltid.




Fri vers (Fri form) av KilledByFishes
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-16 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KilledByFishes
KilledByFishes