Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fågels saga

 

 

lilla fågel

 

vem

 

har skadat ditt bröst

 

slutit dina vingar så hårt runt dig 

 

tillåt mig

 

kupa mina händer runt dig

 

se livet åter

vända

 

se dig

 

öppna dina vingar

 

flyga fri

 

skriv med dina vingar

din

sagas sannhet

 

i den kalaste av världar

vandrar hon

 

ansiktet är naket

en tunn spindelvävs skirflor

 

långkjolar

de vackra med pärlsömmar

drömbrudslöjas släp

smeker brustna golv 

 

för länge sedan

har hennes ytterögons vingar

de värnande lockens mjuka slöjor

 

bränts 

 

hon har lagt ögon i

en skål av kristalljus

 

ögon blickar

vida 

 

i smärtas vangrepp

har hon

slitit

ned

 

väggars gobelänger

fönstrens mjuka ljustyll

 

hon har vikt vävar

i raka linjer

 

lagt dem i

drömask

 

spinn moder spinn

 

 

på knä

har hon skurat golven

 

läst varje ådring

viskandes

 

 må det ske

 

 hennes tårar 

hoppet

 

rinner

källflöden

 

ned i sprickor

 

hon lyfter blicken i ett andetag

 

ser stjärna tindra

 

ur golvsprickor växer rosenäng

 

 

jag öppnar fönster

ser fågel

flyga

fri

 

mitt hjärta gläds




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-06 15:20



Bookmark and Share


  firefire
en underbar text av dig,mycket fin och hoppfull,ger styrka åter!
2010-01-07

  firefire
en underbar text av dig,mycket fin och hoppfull,ger styrka åter!
2010-01-07

    ej medlem längre
Vacker, skir och glittrande text som glöder av hopp och värme såhär i dessa kallvintertider. En dikt som går från mörker till ljus, från skada till helande, från sorg till glädje och från utsatthetens beroende till den fria flyktens lycka. Diktjaget helar och gläds, förlöser allt det trasiga och gläds åt fågelns flykt. Även jag gläds av denna såväl smärtsamma som förtröstansfulla dikt som sprider ett milt sken över vintermörkret.
2010-01-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
En vacker dikt fylld av smärta som tonar ut i ljus.
2010-01-06

    Bo Bjelvehammar
en svärta i det vita
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser