Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LordParzifals förslag på sonettrim, det är roligt med alla varianter, Tack!

abab cdcd efef gg




Se mina händer tröttnat...

 

En ådrig hand den vilar tungt i knä
och kvinnans grånad skimrar som en låga.
Nu minns hon styrkan av att klyva trä,
och handen griper tag med samma tåga.

Där, närmast henne står en marmorlampa
vars digra fot så vacker, tung och lagom.
Då väcks hon upp, när folk i trappan klampa
i drömmar satt hon, någon kommer bakom.

Hon skuggan anar, hur den henne närma
Hon säger: Tur du kommer, jag har väntat!
Du ser ju lampan, kan du ta av skärma?
Se mina händer tröttnat, trä jag späntat.

Hör döden lampan slår och ropar: Tig!
Nu själen lämnar kroppen långt från vig.

 

(c) tk.




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-07 14:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Överraskning ska det stå...jag har "klät"i Ö knappen *S*
2010-01-07

    ej medlem längre
Ännu en till formen korrekt sonett. Du är duktig! En del av rimmen kunde stämma bättre men du får fila på det:)
Gillar budskapet och voltan i tvåradingen håller. Lite enklare att få in "verraskningen i en terzin (två treradiga) men du lyckades här:)
2010-01-07

  L Patrik W Johansson VIP
I begynnelsen tror jag Milton & co drog igång det andra sättet och Shakespeare & co utformade ett engelskt ; har inte läst om sonetter på en evighet så det var kul att surfa dessa sidor bl.a att det var ovanligt långt in på 1900 talet då en rörelse drog igång det igen (Alf Henrikson i Sverige)

och vackert blir det skrivet när du gör det

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra