Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fraktalgeometri



Hur lång är Sveriges kust?
Ju närmre vi går för att mäta
ju fler blir vikarna
ju fler blir vikarnas vikar,
inbuktningarna och deras sprickor
och varje sprickas ännu mindre sprickor
som ser ut som vikar

Så är din självsäkerhet
om vi granskar den
också full av vikar
och i rättvisans namn
har även dessa vikar egna vikar

Din publik, ett land av öar,
ojämn
för att allt som finns är ojämnt

När Stjärnan lämnar scenen
blir han plötsligt något mer
Sprickor finns
Han seglar in i sina vikar

Sprickor finns i kust och land,
i mänskans själstillstånd
Och molnens uddar har uddar
som har uddar

Även ett olevbart liv
har bördiga uddar
som bör befolkas, utdikas
uppodlas för allas välgångs skull

Allting är oändligt

Vi ger saker släta namn
Tydlig avgränsning är praktisk

Hitta dina vikar, ge inte upp
Sök med sökarljuset tänt
vikar finns där det finns lä

Ge platser namn

Allt är omätbart:

svenska kusten får värderas
på ett annat sätt;
den och mänskans själ.





Fri vers av Gunwale VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-08 15:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underfundig undersökning som inspirerar!
2010-01-09

  Deva
att skriva poesi är väl just en sån undersökning, oändligt lång, eller så lång som man orkar. Du hade bra flyt i din dikt!
2010-01-08

  Gunnar Odhner
För tankarna till den vetenskapliga undersökningen av atomen, hur man hittar fler och fler partiklar. Det verkar aldrig ta slut. Och det bör det väl inte göra heller. Då har framtidens forskare ingenting att göra.
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP