Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

boken

 

 

det var en gång en bok 

en

vackerbok

 

med patina

 

stilla

vilade boken

 

 

undanglömd

 

ett ljus brann stilla

ett öga

 

 

boken såg skålen hänga

i skimrande

kedjor

 

 

det var en gång en bok

 

vind for

in

 

bladen virvlade

 

vind blåste ut

alla

 

tecken

 

 

det var en gång en bok

 

en oskriven saga

 

lyssna i vinden

 

sök se

 

tecknen

 

det spelar inte någon roll

hur många blad

du

gives

 

att vandra

 

du

 

vägrar

 

vända bladen

 

se bokens vackra snörning lösas

korsetten snöres upp

 

blad

virvlar frivind

 

 

intet

intet

 

håller bladen samman

 

bladen virvlar runt dig

 

du sänks in i gropen

lyfter

blicken

 

ser leende ansikte

 

röra vid ditt ansikte

 

ett fespö rör vid

 

ljusklang

höres

 

du

 

andas in bladen

 

 

boken är ett innefattat smycke




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-08 22:20



Bookmark and Share


  firefire
så har jag aldrig tänkt mig en bok förut,fint skriftat som vanligt!
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser