Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

verkbart

vari är den största
stillheten
var i är den största
fulländningen

finns det en största

är fulländning jämförelsebart med perfektion
är resultat jämförbart med kvalité
dagarna i ända ilar människan i allt högre tempo

sökandes

vad

egentligen
stillhet
vila

bli klar
bli
bli
klar

hon blir aldrig klar ty då hon är färdig
med det ena

ser hon något

något
vackrare
ha
ha

var är den största stillheten

det är sant
den största stillheten går att erhålla

finns

finns varän du befinner dig
varthän du vänder ditt ansikte

himlarna
vänder sitt ansikte
till jordarna

i nattens vandrings vaksömn
är ansiktet i
himlarna

ansiktet är himlarna

ögon
fylls med stjärnljus

de slutna vingarna bredes ut

är i är


vad är det
yttre

är det verklighet

är de kläder jag bär verkliga eller
är blodsvävarna verklighet

kläder är vävda
de inre hudarna är blodsvävar

det skulle kanske inte vara en trevlig anblick
att möta varandra seendes
blodets strömmar
med mera

så var det en gång

frågan är varför detta är mindre trevligt
än jordesfärens anblick;
bäckar
floder, hav
berg

allt
liv

stillheten

inre ro

innan
ilstegen tar över

steg
inte långsamma
ändå saktade

de saktade stegen slirar inte på kopplingen
motorn spinner lugnt
*
*
*

 


rusa
rusa motorn greppa ratten i kramp
burn out

tävla
tävling
tävlan


springer
springande
sprang

kyla
gnistrande ringar
andas

blåeld

det är lätt att springa att hasta förbi målet

kläder
åldrar
utseenden

allt detta är icke verkbart
mötet är verkbart




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-08 23:58



Bookmark and Share


  firefire
klokt och fint skrivet,om att bara vara,tillåta sig att stanna upp ibland och se det vackra och de värden som består,ej materiella! Tack för din text!
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser