Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

teckning: tk.

försök på en decima... aBBaaCCddC 




Mörkt och ensam flickan satt...

 

Mörkt och ensam flickan satt,

hennes syskon, två och fyra,

saknar någon som dem styra.

Vuxna tjänar, lämnar skatt.

Undrar: Dag nu, eller natt?

 

Lampan blek i taket hänger

barnen ser nu hur den svänger.

Skuggor skrämmer, blir en säck,

flickan skriker utav skräck.

Mamman kom, i knät hon klänger. 

 

(c) tk.




Bunden vers av thyra
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-10 00:05



Bookmark and Share


  Baystream
Åh så fin, som en barnasaga från förr :)
Skrivs väldigt sällan barndikter likt denna längre (som säljs i bokhandeln i alla fall...). Ja inte har jag hittat nån i alla fall att läsa för min dotter.
2010-01-14

    ej medlem längre
Men hallo! Ska du ta dig an alla sortens versfötter och former?*S*
Glasklar decima vännen och rimflätningen är super!
Jag är impad som bara den:)
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra