Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andlighet


En dröm

Jag såg i en dröm
En man som vandrat länge och törstade svårt
Han kom över en kulle och fick syn på skog
Han gick mot skogen och hörde där inne
En källa som porlade
Han gick in i skogen lyssnande efter ljudet
För att finna bot mot sin svåra törst
När han kom fram till en glänta där källan låg
Stod där två män mot varandra
Den ena i vita kläder den andra i svarta
Dom började strida mot varandra om källan
Deras klädnad färgades röd så man såg inte längre vem som var vem
Dom föll båda ner döda utan att ha smakat av källan
Mannen gick då fram till det porlande vattnet
För att släcka sin svåra törst
Och såg sig själv däri
Han bröt vattenytan med sin hand och bilden splittrades
Han förstod då att allt var en hägring
Utan att dricka vände han sig då om
Och gick samma väg han kommit
När han kom ut ur skogen var han inte lägre där han varit
Och han såg en liten stad glimmra i solen
Och hans törst var lindrad




Fri vers av Michael Lilja
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-12 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael Lilja