Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är...




Ömsint kvinnohjärta

Styrka inneboende som urkraften

känner själens nöd och omedelbara behov

smeker hennes insida i lugnande grönt

följer så ömt tåren på kinden

 

Lågan som brunnit med flämtande kraft

flammar så upp i rött raseri

slukar taggar som skaver hårt

rensar det risiga torra

 

Tystnaden talar med tydliga ord

nu hör hon hjärtat som nynnar

vaggar med lenande balsammjuk famn

vyssar det smärtsamma onda

 

Släpper så tilliten trevande in

att boa i det mörka och svarta

ett ljus det strålar från insidan ut

ett leende lyser på läppar

 

Hon lever i visshet

styrkan finns kvar

djupt i ömsint kvinnohjärta

låter så livet få smeka en stund

en själ som längtar att leva...




Fri vers av sulimaa
Läst 446 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-01-13 22:59



Bookmark and Share


  Popcorntankar
Väldigt vackert, jag vill sätta virkad spets runt.
2010-01-24

  Suzy med punkterna
Detta är bara så bra. Snyggt flyt genom hela texten och en känsla som känns både öm och stark.
Applåder!!!
2010-01-17

  Anna*
Underbart, skirt, vackert, tack!
2010-01-17

    FinnRaggarn
Fint bildspråk man får.
2010-01-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket bejakande vackert
2010-01-14

  Water VIP
Fint skrivet....varje rad målar
2010-01-14

  LenaJohansson VIP
mkt fin...
2010-01-14

  kärleks ängel
underbar beskrivning!! stark!
2010-01-14

  blaite
Vackert och kraftfullt skrivet
2010-01-14

  jörgen g
...något att vara rädd om. Fin dikt!
2010-01-14

  Blåbäret
självkännedom och insikt

mjukt och fint skrivet...
2010-01-13

  peter markurth
fin. mkt bra
2010-01-13

  Nikolai Jungsin VIP
vacker beskrivning med mycket klös...
2010-01-13
  > Nästa text
< Föregående

sulimaa
sulimaa