Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där

 

i stjärnvindars ljusstilla

andas
sannrörelse

sammanrörelse
säll är dess stämma


tipis
stå i cirkel

tältdukar andas i vind
livets rörelser böljar

målade
mönster
helt nära marken

Hennes hud

mjuka
fötter
lena
rörelser
ljusögons djup

deras händer snuddar alltid vid

berör

rör stilla vid


kvinnor med långa klädnader
med sömmade mönster
helt nära marken

Hennes hud

där synes
klippa
berg
skimrar
solregn

mönster

helt nära marken

Hennes hud

mjuka
fötter
lena
rörelser
ljusögons djup

deras händer snuddar alltid vid
berör

rör stilla vid

orkar inte vara ifrån varandra

se

tempelplatsen
soltemplets gårdar

höga berget
varsamt uthuggna trappstegen

trapporna
leder
vägen

en gång förbereddes stegen
inför

detta
möte

vid soltemplet i

mönstret
är där

natten
andas

stjärnvindar

stjärnstrålars raka linjer

ellipsers
omfamn

bär
steg

för länge sedan nära växte klippa ur Hennes händer
en vacker knopp
vars inre blomning
stod utanför
tidsföljden

rosenringen lades runt hjärtat
stjärnringen runt stegen
strålarna runt huvudet

en man
en kvinna visades klippan

med varsamma händer borstade de fram steg
de var alltid varandra nära
inför varje steg stod de stilla
lyssnande
borstade fram
steg

en gång förbereddes stegen
inför

detta
möte

vid soltemplet i


så bars de vida kring
deras händer snuddar alltid vid
berör

rör stilla vid

orkar inte vara ifrån varandra
markerna föll i mörker smärtvågor svallade höga

mannens kvinnans hjärtvingar
rördes vida
ögonvingar
slöts om varande
varandra
flödande värme
strömmade
vägar

de ser
stegen

vet

mjuka
fötter
lena
 rörelser
ljusögons djup

följer

stigen vandrar
vidare
högre

de är vid månsilversjön
händer lägges i varandra

det sker

deras ansikten omfamnar
varandra

alltet berörs i av kärlek




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-16 23:08



Bookmark and Share


  glittertindra
vacker...
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser