Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dagen ber om tid

När dagen ber om tid men natten inte hör
när guld blir till sten av skuggan av din vän i natten

När din far har rest iväg i en mardröm av krossat glas
när din mammas öga är så blankt knogar vita av hat

När månen är svart som går upp å barnet gråter i sin säng
när drömmen som har drömts har gått å snön faller tätt runt ditt hus

Kan du då le mot mig när mina spår går förbi ditt hus
å jag har tagit på en skjorta så röd för din å min skull

Får jag sträcka ut min hand för att ta dig härifrån
när månen är vit å ditt hår fint i den skimrande natten

Våra spår går tätt intill mot skogens gömda glänta
där vi sitter så nära andedräkt i andedräkt

När morgonen kommer vill jag ta dig med till hem
över berget långt härifrån där du aldrig varit förr

Där vill jag ge dig ett hem min vän utan krossat glas å ögat blankt
en ros i en vas å drömmar som inte går i kras

Så min kära vän följ mig genom djup tung snö
å mörk skog för där borta finns kärleken




Fri vers av Michael Lilja
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-17 19:12



Bookmark and Share


  Line W
"Våra spår går tätt intill mot skogens gömda glänta
där vi sitter så nära andedräkt i andedräkt" kom på mig själv med att läsa detta om och om igen och varenda gång reser sig håret på mina armar. Fantastiskt vackert!!! Kram :)
2010-01-22

  Mr Lindemann VIP
En kristen grupp som ber för specillt djuren har startats, meddelar svd:Jesus kärleksbudskap gäller även djuren. Det hävdar det senaste tillskottet i floran av djurrättsgrupper, den lilla kommuniteten Älska din nästa. De stjäl djur för att, som de säger, "befria" dem under kristliga former

Nu fattas det alltså bara en grupp kristna som ber för dagen och dess 24 timmar
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Michael Lilja