Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

säg mig stjärnorna av din dräkt

 

 

 

så ropade jag

in mitt hjärta

in i

 

vinden

 

vinden svarade

stilla

kärleksljus

 

varför gråter du din ensamhet

 

de händer

de ögon

vilka är

förs

vandrar till är

 

de stegen är redan i varandra

 

lägg svaret i elden

se ansikten

omfamna

varandra

i ljus

 

han har så länge vandrat

den ensammes

steg

 

indigomantels djupt blå

böljar vindhav

 

mjukt svepande

 

han bär vandringsstav i hand

den sjunger

 i hans steg

 

han möter stenar

lindar

sitt bröst

runt

dem

 

 

viskar livsvärme

in

 

vindar rör vid hans inre där han vandrar

rör i kärlek hans panna

oförtröttliga

är hans

steg

 

 

hon ligger stilla

 

i tystljus blickar hon

vida över

genom

 

in i intet

 

outgrundlig är hennes blick

ser i allt

är i

allt

 

så länge så nära

 

sett sandens mjukhav

vågas

hört sångernas stavas

 i prismaögon

 

oförtröttligt har hon vakat

vakar hon över

hjärtskatten 

 

i dagar har solhänder kupats

runt hennes ansikte

 

i nätter har hennes sanna moder

höljt hennes kropp

givit värme

i nattkölden

 

hon anar

 

upplever sandens krusning

 

i fjärran synes sanden

cirklande

virvla

 

runt gestalt

solskimrande

 

han har så länge vandrat

den ensammes

steg

 

indigomantels djupt blå

böljar vindhav

 

mjukt svepande

 

hon ser sanden

kornen

värmen

 

diamanter

strös utmed fållvidden

 

nära hennes hud

 

hon ser mantel vändas

skimra vit

 

dess insida är indigoljus

 

hans mantel

är

 

stjärnljus

 

han möter hennes blick

hon möter hans blick

ögon strålar

 

händer lyfter henne upp ur sand

hennes skrud är skimrande vit

dess insida är purpur

 

så ropade de

in sitt hjärta

in i

 

vinden

 

vinden svarade

stilla

kärleksljus

 




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-17 21:20



Bookmark and Share


  Anna*
Underbart vacker och talande ... känner
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser