Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hägern

 

 

hon såg

hägringen lyfta

 

 

så är du flyende

 

 

vingar rörde vid ögon

hon såg häger lyfta

 

så är du sann

 

 

ur sandhänder steg de

skrudade henne i pärlljus

 

sandvågor vändas

 

 

havsvågor andas

de strör rosenblad i vinden

 

 

hennes vristbjällror

klingar befriade 

 

hon hör trummas hud sjunga

mjukt stilla bjudande

 

han väntar henne i oasen

 

deras ögon omsluter deras ordljus

 

purpurfjärilar bildar ring

runt dem

 

 

lyfter stjärnor in i deras steg

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-18 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser