Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordnära filosofi.

 

jag tror på att man ska vara hygglig
och försöka hjälpa varandra så gott man kan
för alla kommer förr eller senare i en situation
där de är beroende av varandra
jag tror på generositet
jag tror på att försöka förstå
och tolka välvilligt det man inte förstår
- inom rimliga gränser
jag tror på att försöka vara rak och tydlig
jag tror också på att våga säga ifrån
när någonting är uppenbart fel

jag tror att jag kan bli lurad
den risken tar jag
för de misstänksamma lurar oftast sig själva

jag tror på att laga trasiga grejer
hellre än att kasta
att vårda tingen omkring oss
istället för att köpa nytt
jag tror på att handla kläder på Myrorna
och anordna bytesdagar i skolorna
jag tror på hembakat bröd
hemlagad mat och matlåda till jobbet

jag tror på att lyssna mer än att själv tala
jag tror på att våga tala
jag tror på att läsa mycket om andra miljöer
tankar och människor i andra kulturer
så blir man berest i tid och rum
jag tror på att göra saker själv
jag tror på att ge sig tid att strosa omkring
och se och upptäcka så länge man lever

jag tro på att det finns något oerhört mycket större
än vi kan se och förstå
men jag tror inte på att spika in det i dogmer
och kyrkorum
då slutar det sjunga - som kejsarens näktergal
jag tror på att betrakta stjärnor och äpplen som faller

jag tror på människans skapande förmåga
och hennes kapacitet till medkänsla
jag tror på mänskliga möten

mest av allt tror jag faktiskt
på ungar!








Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-19 03:45



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En otroligt fin text Måna. Jag tror på dig och detsamma. Kram
2010-01-19

  Johan Bergstjärna VIP
Denna text kan väcka de otroende.
2010-01-19

  erkki
Så varm! Så go! Låt oss bygga en ny värld!
2010-01-19

    Tea Alex
Vilken härlig text!!! :)
2010-01-19

  aol
en stor sann skrift där dom sista orden är så sanna, ch finge vi alla vara barnet inom oss om så bara en stund vad lyckliga vi skulle vara tillsammans, bokmärker dina sanna ord, kram, aol.
2010-01-19

  Lavinia Röd
Den livsfilosofin kommer man mycket långt med tror jag, och jag tycker att du beskriver den så fint! Jag tänker att det är en sorts bondförnuft av en klok och medkännande människa som sprider värme omkring sig. De två sista raderna får mig att skratta högt! Det är så härligt inslängt och så underbart uttryckt. Ja, låt oss tro på ungarna!
2010-01-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Jesus. Han är inte begränsad till kyrkorum.
Däremot finns det en lära, den sunda läran, som Bibeln talar om. Den tror jag på.
2010-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger