Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Allmänna föreskrifter angående läsning!

Allmänna föreskrifter angående läsning!

När man öppnar en ny bok och kliver in i den bör man först se sig om och kolla var man hamnat samt vilka regler som gäller där. Det gäller att snabbt orientera sig. Sedan släpper man allt som har med världen utanför pärmarna att göra. Där lägger man av sin ångest, insomnia och rädsla, sina sorger och problem. Det brukar finnas låsbara skåp för sådant på pärmens insida, om det är en bra bok.

Reglerna, behöver inte vara kloka, långt därifrån, de kan vara hur galna som helst. Bara de håller ihop. Inbördes. Det måste vara trovärdigt. Man får skriva under en försäkran där man lovar att acceptera, till exempel att kor kan flyga eller att tidsresor är ett normalt färdsätt i boken. Det är ett ömsesidigt avtal. Sedan är man fast och det är bara att börja läsa.

Men om man upptäcker att handlingen bryter mot de givna reglerna så den inre logiken fallerar, upphör avtalet med omedelbar verkan att gälla och det går bra att slå ihop boken.

P. S. Glöm bara inte att hämta ut ångesten!

Prosa av Måna N. Berger VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-08 00:50Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
den där sista kommentaren, önskningen, skall läggas på minnet genast när ett uns av det återvänder från sina uppsluppna versioner - tack för detta nöje i denna natt, detta år!
2021-03-15

  Larz Gustafsson VIP
Särskilt inte om man läser Lagerkvist...
2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger VIP