Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ropar tillit

 

sandklädnad
sveper runt hennes kropp
framhäver
varje
linjeliv
axlars rundning
brösten
höfternas svajande gång
hon är sångrörelse
runt midjan bär hon murgrönans blad
i håret bär hon röda blå band
tamburinen sjunger

hon sveper ysterljuv vind
toner vandrar
vida
mjuksmeker
hans älskade nära
ansikte
han skymtar
henne
lägger hand över bröst
ber vind föra henne
bud


vägg reser sig
solbländad
kupar hon hand över ögon
tamburinvingar
flyger
vida

jag hör dig
känner din
hand
om
han ler

pyramiden öppnar sin knopp
ödmjukt
varsamt stiger hon in
stegen ställer hon
utanför
facklor brinner skymningsstilla
hon andas in djupt
sandelträd doftar
fingertoppar
vidrör
hans hud
hon läser hieroglyfer
lägger kind
panna till
läppar snuddar vid
ler stillvärme
stiger ur
in i sandhav
vind sveper klädnad
stegen bjuder
henne in
hon bär
havsklädnad
runt midja bär hon
vita havsanemoner
i håret
det upplösta
bär hon röda blå band
hon nynnar
saktmod

tagg stinger fot
en röd droppe blod färgar sand
ur sandvåg stiger rulle av pergament
papyrus doftar
varsamt rullar hon ut
fingertoppar tyder
hieroglyfer
hon ser honom
nära


sanden vänder
hon står
högst upp på spetsen av
pyramiden
ser
honom

tillit
ropar hon
kastar sig fri ut
han famnar henne
mjukt
faller hon
in
de
lägger kind
panna till
läppar snuddar vid
ler stillvärme
i flerfaldigad lotus seglar de
kärleks
liv

hör
se blommorna på marken
fåglarna i luften
vindarna vattnen jordarna himlarna träden eldarna

allt levande tvekar icke
det följer levande i

lev ande i
levande i ljusgärning

de vandrar
tecknens
stig




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-20 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser