Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två kvarter längre bort



Jag också!

Jag skulle också blivit upplyft sådär,
slagit ut med armarna i luften sådär
precis som en blomma
när dom lyfte mig

precis som han
den andra åttaåringen
Han slog ut sina armar när han lyftes
så att han blev en blomma
med sina torra, smala armar
när han visades upp för världen

och hjälpte världens alla människor
att glädjas en liten stund

Och min pappa skulle vara den
som tog emot mig, och min syster
skulle räddas samtidigt
precis som för killen på teve

Men jag -
Ni förstår, jag, - - -

Jag, jag är glad för dem -
men på mig vilar en vägg
för den var väl trött
Och jag är så trött nu, på Gud,
han gör precis som han vill
och jag är så trött på det
jag är så trött på liv och död
och liv och död

Leva eller dö spelar ingen roll,
viskar den dumma väggen
som ligger på mina ben
Stanna här, säger den

Ingenting spelar någon roll
och jag är så innerligt trött

någon talar i alla fall

Jag tröttnar inte på det


Dom talar konstigt



men jag blir så lugn

Jag - -




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-21 17:18



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
djupt medkännande i fotografiska slingor - applåd
2010-01-25

  vera gade VIP
extra applåd!
2010-01-24

  Anna*
Mmmm, tragisk läsning med längtan och önskan och massor av frågor.
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP