Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En virelai... långa och korta rader med rim... abab bcbc cdcd dada 

 




Visslan ljuder och röken drar...*

 

Visslan ljuder och röken drar.

Stanken tär.

Djuren betar på ängars ar.

Vinden bär.

 

Räven smyger i skogen när.

Sniffar stel.

Finner hjorden i luktens air.

Doften hel.

 

Hungrig väljer han osedd del.

Skrien skräms.

Bössan hämtas till jaktens spel.

Djuren vems?

 

Byten ligger nu döda jäms.

Kulan yr.

Räven faller och bonden skäms.

Ljudet flyr.

 

Ugnens värme ger kroppar frid.

Luften kvav.

Visslan ljuder till arbets-tid.

Reningskrav!

 

(c) tk.

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-21 18:43



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
således andra ggn denna form skrivs på denna sidan, kul du hittat Henrikson igen

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-22

    ej medlem längre
Aldrig hört talas om formen men roligt blir det:)
Gillar din uppfinningsrikedom med rim och speciellt "ängars ar." hehe...fyndigt!
Man får ju inte hoppas att någon förblir sjuk länge men jag ser framemot alla möjliga sortens diktformer nu *S*
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra