Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem är hon

 

 

vem är hon vilken sjunger i rosenvinden

vilken sköljer rosenbladen

sköljer rosenbladens

åldersteg

ur

 

vem är hon vilken sjunger i rosenvinden

du vackraste förtälj mig

din saga

 

hon lyfter ett purpurblad

med ljusfingertoppar

följer hon skirlinjer

slätar dem

ut

kysser bladet med

andedräkt

 

hon nynnar sakta

 

hon lyfter ett purpurblad

med ljusfingertoppar

följer hon skirlinjer

slätar dem

ut

kysser bladet med

andedräkt

 

hon nynnar sakta

droppar stiger upp

i rosenblad skimrar

rubiner

tvenne

 

vem är hon vilken sjunger in i rosenvinden

du lyssnade stilla i rosenvinden

sökte ej lyss till ditt hjärta

varsamhetshänders

ljusfingertoppar

sluter rosenblad

tvenne om

rubiners

skimmer

 

hon bäddar mjukt rosenvinden om

i rosengården öppnas

rosen underskön

tvenne rubiner

skimrar

i en




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-21 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser