Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frågan

 

 

hon lyfter en flik av slöjan

 

marken andas

djupumbra

 

umbra

 

 

hon breder ut

 

kjolars

allt

 

inomom 

 

stiger

faller

vissnar

 

sjunker in i jordstillstyngd 

 

 

kärleksvind

sveper lugnstilla

 

 

hon vänder ansiktsblomma inåt

 

skådar djupom

vidkring

 

han sträcker fram stjärnhand

av solguld vävd 

 

kärleksströmmar

ber henne

 

vänd ditt ansikte till

 

 

hon sjunker

vidare

 

in i jordstillstyngd

 

kärleksvind sveper lugnstilla

mildögon ler

 

 

hans hand

värnar

om

 

 

 

huden rinner av mig

 

vågar du möta mig

där i aftonkällans höstandnings glödande inre

 

vågar du möta mig

där under tjärnens skira dimpärlors gryning

 

vågar du uppleva

djupet av är

 

 uppleva

 

den smärta vilken får mig att se skönheten

 

hans hand

stannar

 

 

ur kvinnosjälen

stiger

strömmar 

kvinnan

 

hennes andedräkt leder hennes hjärtsånger

 

hon lägger handen

i hans




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-24 00:26



Bookmark and Share


  Gawain
Så väldigt poetiskt, så finstämt och så rent. Det här var skönt att ta del av,,
2010-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser