Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mildvida

 

 

den stora järnklockan ljuder ut över dalen

 

hans ögon

ler

 

värme

 

 

ser

handvingen

 

 

förvånad känner hon brännande smärta

 

 

hans  örfil

slår

 

omkull henne

 

 

hon reser sig upp

 

hennes ögon

 

 

 ler kärlek in i honom

 

 

den stora järnklockan ljuder mildvida

 

 

klangvingar lägges

överom

 

hon ligger på knä

 

skurar golvtiljor rena

 

hennes händer är rödskrovliga

nariga

 

 håret slinker ur huvuddokets

urtvagade blomstergirlanger 

 

 

bröstet ihopsjunket andas nästanstilla

 

sakta lyfter hon

vågsamt

ögon

 

 

väggen upplöses

 

hon flyger friljudande

toner

 

den stora järnklockan ljuder ut över dalen milsvida

höres hennes sång

 

hennes dansljus

smeker

gryning




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-24 16:50



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En otroligt stark dikt själsöga.
Slående kraft så man ruskas om och fastnar för att mynnas ut i vacker vardaglig vackerhet.
Tycker mycket om den här.
2010-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser