Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag blir stor



När jag blir stor
ska jag bli den krokiga tanten i parken som matar fåglarna
ska jag bli hennes barnbarn på spårvagnen
som säger till gubben intill att han sitter på hennes svans
ska jag bli den förlägna gubben som börjar prata om vädret
ska jag bli de smältande glaciärerna
ska jag bli rosenbusken som äntligen blommar utanför den ständigt nedläggningshotade arbetsförmedlingen i dorotea
ska jag bli studentfesten som ballade ur
ska jag bli den våldtagna kvinnan på väg hem
ska jag bli den griskulting som i panik börjat äta sin döda mamma
ska jag bli någons allra första biskvi
någons enda vaginala orgasm
någons skitjobbiga kusin
förlagda vantar, eftertänksamhet
någons fågelbord, jävlaranamma, chartersemester, saab 900
någons långsamt döende barn
någons blommiga födelsedagsklänning
mamma var alltid bergis på att jag kan bli allt
kanske hade buddha samma stöd hemifrån




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-25 15:10



Bookmark and Share


    Trast
Kanske också någons allra sista biskvi? Då får man kanske hoppas att det är en madeleinekaka... skall ju för övrigt doppas i lindblomste, sägs det.
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna