Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjäl en häst och ge dej iväg i galopp



jag minns dej som att du så fort du hörde
eller själv yttrade ett påstående
stal en häst och gav dej iväg i galopp
för att bevisa motsatsen
jag minns det som
att du brukade smsa mej från hästryggen
i euforin över att ha kommit undan ännu en gång
för att berätta
att du är på väg mot din egen motsägelse igen
och att det är ännu häftigare den här gången
att du snart inte gör annat än undrar
men att du gör som jag sa
istället för att sätta fingret på
lägger du handen emot
vidrör
och att du snart kan älska mej så att jag kan känna det
till och med en tisdagsmorgon när jag kliver på bussen




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 603 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-21 15:44



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Även om början på denna skapelse känns lite för 'tät' för min smak, så uppskattar jag de upplyftande och upplysande livsperspektiven, och framför allt, skönheten i de tvenne avslutande radera. Kanske är jag ute och flyger men jag läser diktens näst sista fas som ett svar till din favoritdikt (här till höger). Du är alltid, alltid mycket läsvärd.
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna