Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så att mina ängsliga axlar förstår



När fotografen säger
att det alltid finns tillräckligt med ljus
att det bara handlar om att förlänga slutartiden
ber jag honom säga det igen
så att mina ängsliga axlar förstår
när jag tänker
att den största lyxen
är att vara en sån som tiggare, barn och djur dras till
faller nånting på sin plats
vardagen slutar hålla andan
och jag kan gå till en vän i regnet
sitta på en röd pinnstol i hennes knullruffsiga liv
och ta in
att här
är det fred på jorden




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 656 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-01 11:57



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Rent ljuvliga ord. En lyrisk och jordnära påminnelse om det riktigt väsentliga och värdefulla här i livet. Åter igen ett stort tack.
2010-11-01

    Mimmi17
De fem första raderna smakar gott i mun. Jag har svalt dem och de ska jäsa länge i min mage.
2010-11-01

  queenia
andas förnöjsamhet... fint!
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna