Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankar efter en släktings död


HON KOM TILL RO

hon kom till ro

det var ju så hon sa
den som skulle råda
du måste komma till ro
sa hon till den sjuka,
den svårt sjuka

och visst försökte hon
men febern brände
inte kunde hon äta
svårt att andas

och så grät hon
grät hon så förtvivlat
hur kommer man
då till ro

och hon var så trött
och smärtorna
och hur andas man
när det är så svårt

så hon sökte hjälp
i det stora huset
det stora huset på söder
där hon förr fått hjälp
när soten rasat

det blev som det blev
vem lyssnar på en gammal kvinna
som inte kommer till ro

och så grät hon
grät hon så förtvivlat


efter någon dag
kom hon tillbaka
för vart skulle hon gå
när livet är skört

nu följde henne döden
tätt inpå
och mycket nära
hade hon kommit tidigare
och inte haft så svårt att andas


hon kom till ro
hon kom till ro







Fri vers av Annika J
Läst 301 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-25 18:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Underbar omtanke.
2010-01-26

  Monika A Mirsch VIP
du var vid hennes sida
"och hur andas man
när det är så svårt"
för att komma till ro

varma minnesord
vacker dikt om jord
2010-01-26

  walborg
Så nära och kärleksfullt skrivet om en vän som fick det så svårt mot slutet, övergiven och sviken av vården, ensam och rädd.
Tack kära Du för dessa medkännande ord fulla av medkänsla.
Walborg
2010-01-26

  Fånga dagen
otroligt starkt förmedlat önskar att man ska få lida så litet så möjligt verkligen
mvh Anna-Karin
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Annika J