Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den sista bojan

 

nattomvälvans mjukvarma fötter

flyter stilla

 

längtansstilla uppfyller hennes jorddans

 

tillitsstilla skimmer

 

 

fingertoppsljus

sköljer av tyngden

 

kom till mig

kom till mig älskade

 

hans fingrar

 

är

 

regnets fjärilsljus

hans ögon

 

är

 

mild värnad

 

 

 

hon stegar natten

bröst andas

svårt

 

 

silvervind fyller öga

 

hjärtkammaren

glöder

böljande

 

den sista bojan

söker binda

fast

 

hon stegar natten

i bur

 

med bara händer vrider hon

upp

ur

ut

 

beger sig in i marker

 

samlar

fjolårsgräs

 

stannar ödmjukt vid källan

 

gnider

gnider huden blossande

 

giv mig fri

 

fjolårsgräset

i hennes händer hör

blommar vårmjuk smekan

 

 

med vilje viljande

 

drar hon på sig jordklädnad

lindar tunna

starka

flätade läderremmar

runt armar

 

silvervind lyser stark i ögon

 

hon stiger in i eldskålars bidancirkel

av stjärnor gives gnistregn

lågor tändas

 

hon skänker vördsamt

gåvoörter in i eldar

 

jordklädnad faller

hon sätter sig

 

sluter ögon om silvervind

sakta smeker hon trumman

 

vaggar

väntar

med

 

hör sången sakta vakna

 

 

skarpättade vingars ljudlösa vingbredd

 

skär vintergäckande

skuggor

rena

 

mörkansmolnen

skingras

 

rena

varmljuder flödestoner

målar källströmmande färger

 

 

mitt hår rinner över stenhällar

 

fingrar

rör vid torkad huds blomning 

 

hav andas

var

liv

 

den sista bojan brister

 

hon öppnar ögonvingar

 

silvervind

möter

gyllenvind




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-25 23:31



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
helt underbar...
applåder
kb
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser