Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Altaret

En man kastar sin skugga över altaret
Det vilar i tystnad
Ruvar på ekon från kyrkans tak
Ur en bägare med vin
Droppar det röda ljudet av hans steg

Altaret ruvar på ekon från kyrkans tak
Från en svunnen tid,
Från tusen själars tysta sång
Från änglars tårar och mannens
Röda steg

Steg i det röda vinet
Droppar på kyrkans kalla golv
Mannens skugga faller över altaret
Och den korsfäste profeten viskar
”Vänd om
Ty här finns blott din skugga och inget annat”




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-26 11:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att vända om är aldrig helt fel, men tids nog så måste vi tyvärr alltid konfronteras med vår Skugga. Med allt det där som ligger Emellan. Jag gillar det lätt fördolda i den här texten. En lätt sakral stämning i bilderna, skuggor och vin, och vad jag uppfattar som en förnyelse, ett nytt imperativ och kanske en omvändelse från just skuggan. Kanske en uppmaning till rening och till att helt enkelt Älska, och altaret står ju trots allt Kvar...
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin