Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

icke om

 

så länge

var du min dröm

min  glädje 

mitt ljus

 

du

kärlekens öga

 

vände dig alltid bort

 

jag talar icke om

kroppar

 

jag talar om att bli rörd

omrörd

om

rörd

rörelse om

 

 jag talar om att röra vid

gemensamhetsröra

jag talar om

dig

kärlek

 

så länge var du

min dröm

min glädje

mitt ljus

 

jag talar inte om kyssa

läppar

 

jag talar om kyssande läppar

om sensualism

 

om rosenblads

omfamning

 

om rosenbågars

valv

 

jag talar inte

om begärsuppfylla

 

jag talar om

begärsupplyftande

 

ty kärleken

är

 

det högsta

 

är

 

kärlekens lov

 

lovsångs

rörelse

du vänder dig

till




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-26 15:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som känns som om den riktar sig direkt till själva kärleken som fenomen. Samtidigt anar jag en smula av besvikelse i dikten, en känsla av att vilja bli berörd, omrörd, betagen, som inte riktigt vill infinna sig. Och det handlar inte om kropparnas förening, utan om själens och andens. Det finns en längtan här. Och visst...Vi längtar alla efter det högsta, kärlekens lov, det som verkligen Är. Gemensamhetsröringen, sensualismen och alla rosenblads omfamning.
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser