Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillitsblomma i din hand

 

Vaknar tårhöljd

Oh Moder
Moder du outsägligt vackra
jag ropar till dig in i nattens mörker


du talar till mig
visar alla blommors
allt liv

 

så låt mig då vara en tillitsblomma i din hand
öppna varsamt mitt spirande ljusöga
glimten av jordefägring
vik varsamt ut hjärtbladen
linda kronans blad
i
omfamnan
av
giv mig
mod
till att vara
tillitsblomma i hans hand


Moder

du vet att jag avskyr hårda röster sarkasm
alla dessa inlindade giftstråk
gömda
vrår

du vet att jag inte kan bära hårda röster
ändå ber jag dig

då han
är

ropa då högt

är

Hon smeker mitt hjärtas oro
berättarvind
sveper
stillom

 

havet ser du andas
du har varit
är i
havet

följer vet
vet havets omfamn, du strömmar inom
du upplever hur du är cirkeln
din rygg är vänd inåt

 

se ryggens vackra linje
en linje i havet
vänd inåt
skimrar

ryggen
rygglinjen
du är en våg
i havet
din rygg
höljer värnande
om
ditt hjärta

 


se
ser
klipporna
reven

 

ditt hår skrudas
av vita
anemoner
din hud bär doften av iris
blåviolett iris
gyllengula fingerlinjer
ängen
bergen andas
magnolian ler naken är hennes kropp
alprosens blad doftar ur din hand
ur din hand

 

se sandmolnen skingras
se silverguldets ögondans
ur sandskyar
stiger
skalet
vingar bredes ut
pärlemor skimrar


pärla
lägges i din
hand


dina ögon strålar pärlljus
han möter dig
där


hans hand
rör
vid


alprosens blad doftar ur din hand
älskade
ur din hand
varsamt
sätter du den
i mitt hår


du lägger pärla i hans hand
är tillitsblomma i din hand


vaknar ljushöljd




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-26 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser